صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » دانلود رایگان  »  کنگر سلطان تره های بهاری

کنگر سلطان تره های بهاری


کنگر سلطان تره های بهاری
خواص ریشه کنگر
طبیعت کنگر : گرم است.
خواص درمانى ریشه کنگر :
کنگر را بخورید. جریان خون را سریع و خون را تصفیه و کم‏ خونى را برطرف مى‏ سازد
کنگر اشتها را باز مى‏ کند
کنگر قلب را تقویت مى ‏نماید و قواى بدن را ثابت نگه مى‏ دارد
کنگر تقویت‏ کننده کبد و اعمال را آن تنظیم مى‏ کند و از تجمع چربى در کبد جلوگیرى مى‏ نماید
کنگر سنگ کلیه و سنگ مثانه را برطرف مى ‏نماید، از احساس صدا در گوش جلوگیرى مى ‏کند

ریشه کنگرکنگر سردرد و سرگیجه و اضطراب را برطرف مى‏ سازد
کنگر ادرارآور است
کنگر مقدار کلسترول و اوره را پایین مى‏ آورد، براى برطرف کردن جراحات ریه و زخم روده مفید است
کنگر به هضم غذا کمک مى‏کند، نفخ و گاز را تحلیل مى‏ برد
کنگر از اسهال و شکم روى جلوگیرى مى‏ کند
کنگر تب نوبه را قطع مى‏ نماید، مقوى باه است
کنگر از مورمور شدن جلوگیرى مى‏ کند
کنگر استسقا و درد مفاصل و بیمارى قند و مگ سک چشم را درمان مى‏ کند، بوى عرق بدن را برطرف مى ‏نماید.

– دوازده روز هر روز ۱۵ تا ۴۰ گرم برگ تازه کنگر را در یک لیتر آب بجوشانید و یک ساعت قبل از ناهار و شام هر بار یک فنجان از آب آن را بنوشید. زردى یا یرقان مزمن را برطرف مى‏ سازد، برونشیت و سیاه ‏سرفه را درمان مى‏ کند، براى درمان روماتیسم و نقرس و تصلّب شرائین مفید است.

– هر روز چند بار کنگر را بپزید و دهان را روى بخار آن نگه دارید. لوزه تین را درمان مى‏ کند.

– هشت روز هر روز یکبار ۱۲ عدد کنگر را با ریشه و برگش خورد کنید و در شش تا هشت لیتر آب بجوشانید بعد آب آن را در لگن بریزید و پس از سرد شدن مدتى در آن بنشینید، بواسیر را درمان مى‏ کند.

– کنگر را بپزید و ضماد نمایید. ورم مثانه را از بین مى‏ برد.

– مالیدن و شستشو با عصاره کنگر براى رفع خارش پوست مفید است.

– کنگر را در آب بپزید بعد از آب بیرون آورید و بیست و چهار ساعت در سرکه بخیسانید، بعد از سرکه بیرون آورید و ضماد نمایید و این ضماد را هر روز تکرار کنید. درد کمر، درد و ورم شصت پا یا نقرس و میخچه را درمان مى‏ کند.

– کنگر را بکوبید و با سرکه مخلوط کنید و هر روز بمالید گال را درمان مى‏ کند.

– چنانچه تازه کنگر را بکوبید و آب آن را با فشار بگیرید و به پوست سر بمالید. تا حدودى از ریزش مو جلوگیرى مى‏ کند.

– چهل گرم از کنگر را در یک لیتر آب بخیسانید بعد دوازده دقیقه بجوشانید سپس صاف نموده آب آن را شیرین کنید و قبل از هر وعده غذا یک فنجان از آب آن را بنوشید. تب نوبه یا مالاریا را درمان مى‏ کند.

– ضماد کنگر براى درمان سوختگى از آتش مفید است.

تذکر در مورد مصرف کنگر : مداومت در خوردن کنگر مضرّ دماغ است و قواى فکرى را ضعیف مى‏ گرداند و تولید سودا مى ‏کند.

مصلح کنگر سرکه است.

ترکیبات شیمیایى کنگر :
در هر ۱۰۰ گرم ریشه کنگر:
آب ۸۶ گرم- پروتئین ۸/ ۲ گرم- مواد چرب ۲/ ۰ گرم- هیدراتهاى کربن ۹/ ۹ گرم- کلسیم ۵۱ میلى‏گرم- فسفر ۶۹ میلى‏گرم- آهن ۱/ ۱ میلى‏گرم- سدیم ۳۰ میلى‏گرم- پتاسیم ۳۰۱ میلى‏گرم- تیامین ۰۷/ ۰ میلى‏گرم- رایبوفلاوین ۰۴/ ۰ میلى‏گرم- نیاسین ۷/ ۰ میلى‏گرم- منگنز- اینولین- کوفیتول- اینولاز- سینارین- گوگرد- سولفور ازته.
ویتامینهاى،A وB 2 -B 1 -B و۸ C میلى‏ گرم در ریشه کنگر وجود دارد.

منبع: حاجى شریف، احمد، اسرار گیاهان دارویى، ۱جلد، حافظ نوین – تهران، چاپ: چهارم، ۱۳۸۶ ه.ش.
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه‌ای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت