صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما

مقاله بهداشت روان

دانلود مقاله بهداشت روان تحقیق مقاله بهداشت روانی مقاله بهداشت روانی در محیط کار مقاله بهداشت روانی دانش آموزان مقاله بهداشت روانی دانش آموزان مقاله بهداشت روان pdf مقاله بهداشت روانی کودکان مقاله بهداشت روان سالمندان مقاله بهداشت روان و خانواده مقاله بهداشت روانی خانواده دانلود تحقیق درباره بهداشت روان دانلود رایگان تحقیق آماده بهداشت روان

Mental Health paper

تاریخچه

در حقیقت بهداشت روان را می‌توان یکی از قدیمی ترین موضوعات به شمار آورد. زیرا بیماری های روانی از زمان های قدیم وجود داشته, بطوریکه  بقراط در حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد عقیده داشته که بیماران روانی را مانند بیماری جسمی باید درمان کرد. تقریبا از سال ۱۹۳۰ یعنی بعد از تشکیل اوّلین کنگره بین المللی بهداشت روان بود که این رشته بصورت جزئی از علوم پزشکی درآمد و سازمان های روانپزشکی و مراکز پیشگیری در کشورهای مترقی یکی بعد از دیگری فعالیت خود را شروع کردند.

در سال ۱۹۳۰ اوّلین کنگره بین المللی بهداشت روان با شرکت نمایندگان پنجاه کشور در واشنگتن تشکیل شد و مشکلات روانی کشورها و مسائلی از قبیل تاسیس بیمارستان ها, مراکز درمان سرپائی, مراکز کودکان عقب مانده ذهنی و نظایر آن مورد مطالعه قرار گرفت. ولی در ۱۸ سال بعد یعنی در سال ۱۹۴۸ در سومین کنگره بین المللی بهداشت روان که در لندن تشکیل شد اساس فدراسیون جهانی بهداشت روان بنیان گذاری شد و در همان سال این فدراسیون به عضویت رسمی سازمان یونسکو و سازمان بهداشت جهانی درآمد بطوریکه سازمان جهانی بهداشت در ژنو نقش رهبری رسمی فدراسیون جهانی بهداشت روان را به عهده گرفت. از آن تاریخ به بعد هر سال یک جلسه بین المللی و هر چهار سال یکبار کنگره جهانی تشکیل شده و می شود. در نتیجه تلاش و کوشش های پیگیر روز ۱۸ فروردین مطابق با هفتم آوریل روز جهانی بهداشت اعلام گردیده در سراسر جهان مسائل بهداشتی کشورها مورد بررسی قرار می‌گیرد. از مسئولین بهداشتی کشورهای مختلف خواسته شده تا برنامه های بهداشت روانی را جزء برنامه های بهداشت عمومی قرار دهند.

در کشور ایران نیز علیرغم آنکه از زمان محمدبن زکریای رازی و بعد, ابوعلی سینا به بیماران روانی (دیوانگان آن زمان) توجه داشته و برای آنها از دستورات مختلف داروئی و روش‌های گوناگونی همچون تلقین استفاده می‌کردند, ولی بطور رسمی در سال ۱۳۳۶ برنامه های روانشناسی و بهداشت روان از رادیوی ایران آغاز شد و در سال ۱۳۳۸ اداره بهداشت روانی در اداره کلّ بهداشت وزارت بهداری وقت، تشکیل گردید. اگرچه از سال ۱۳۱۹ تدریس بیماری های روانپزشکی دانشگاه تهران آغاز شده بود با قبول استراتژی P.H.C توسط جمهوری اسلامی ایران و ایجاد شبکه های بهداشتی درمانی, در کشور, موضوع بهداشت روان به منزله جزء نهم خدمات اوّلیه بهداشتی پذیرفته شد و در حال حاضر نیز از موضوعات بسیار ضروری در کشور, مورد توجه قرار دارد.

تعریف بهداشت روان

بهداشت روان علمی است برای بهتر زیستن و رفاه اجتماعی که تمام زوایای زندگی از اوّلین لحظات حیات جنینی تا مرگ اعم از زندگی داخل رحمی, نوزادی, کودکی تا نوجوانی, بزرگسالی و پیری را در بر می‌گیرد. بهداشت روان، دانش و هنری است که به افراد کمک می‌کند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری نموده و راه حل های مطلوب تری را برای حل مشکلاتشان انتخاب نمایند.

تعریف سازمان جهانی

بهداشت روان، عبارتست از: قابلیت ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران, تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی به طور منطقی, عادلانه و مناسب. نتیجه آنکه مفهوم بهداشت روانی عبارت خواهد بود از تامین رشد و سلامت روانی فردی و اجتماعی، پیشگیری از ابتلاء به اختلال روانی, درمان مناسب و بازتوانی آن.

ویژگی های افرادی که از نظر روانی سالم هستند.

فهرست مطالب

مقدمه۱

تاریخچه۲

تعریف بهداشت روان۴

تعریف سازمان جهانی۴

ویژگی های افرادی که از نظر روانی سالم هستند۴

چند نشانه هشدار دهنده برای ضعف روانی۵

جمعیت های آسیب پذیر (High Risk) در بهداشت روان۶

اهمیت بهداشت روان۶

علل افزایش شیوع بیماری های روانی۷

انواع بیماری های روانی۹

۱ ـ بیماری های عمده یا روان پریشی (Psychosis) ۹

۲ ـ بیماری های غیر عمده۹

علل بیماری های روانی۱۰

سایر عوامل محیطی :۱۰

حوادث و تصادفات۱۱

نقش مذهب۱۱

اولویّت های بهداشت روانی۱۲

۱ـ افسردگی۱۲

۲ـ اسکیزوفرنی۱۲

۳ ـ زوال عقل (دمانس)۱۲

۴ ـ عقب ماندگی ذهنی۱۳

۵ ـ صرع۱۳

۶ـ خودکشی۱۳

اهداف بهداشت روان۱۳

۱ ـ خدماتی:۱۳

۲ ـ آموزشی۱۳

۳ ـ پژوهشی۱۴

۴ ـ طرح و برنامه ریزی بهداشتی۱۴

پیشگیری از بیماری های روانی۱۴

۱-پیشگیری اوّلیه (سطح اوّل)۱۴

اهداف فوق از راه های زیر قابل حصول است۱۵

۲ـ پیشگیری ثانویه (سطح دوّم)۱۶

اهداف فوق از طریق زیر قابل حصول می باشد۱۷

۳ ـ پیشگیری ثالثیه (سطح سوّم)۱۸

برنامه کشوری بهداشت روان۱۸

پزشکان عمومی و مسأله بهداشت روان۲۱

منابع۲۲


تعداد صفحات : 26 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود





هشتگ : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,