صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » علوم پزشکی » پزشکی  »  دانلود مقاله نقش تغذیه در بیماری گواتر

دانلود مقاله نقش تغذیه در بیماری گواتر

Paper the role of nutrition in disease goiter

دانلود مقاله نقش تغذیه در بیماری گواتر

مقدمه:
بر اساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت ۲۰% جمعیت جهان مبتلا به سوء تغذیه های مزمن هستند. حدود ۱۹۰ میلیون کودک زیر ۵ سال از سوء تغذیه انرژی پروتئینی رنج می برند و روزانه ۴۰ هزار نفر از این کودکان می میرند. بیش از ۲ میلیارد نفر که اکثر زنان و کودکان می باشند، دچار کمبود یک یا چند ماده مغذی (ید، آهن، ویتامینهای A و D و …) هستند. عواقب این کمبودها عقب ماندگیهای جسمی و ذهنی، کوری و مرگ می باشد.
کمبودهای فوق الذکر از عمده ترین مشکلات تغذیه ای کشور ما محسوب می گردند از جمله اختلالات ناشی از کمبود ید حدود ۱۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را به درجات مختلف گرفتار کرده است و تخمین زده می شود که حدود ۳ میلیون نفر از عوارض شدید آن رنج می برند. آنچه که قابل تعمق است عوارضی چون کاهش قدرت فراگیری، کاهش کارآیی و عدم توانایی در کسب مهراتهای پیچیده است که در ارفاد مبتلا به کمبود ید ظرهر می گردد و نسل آینده و توسعه ملی اقتصادی کشور را در معرض مخاطره قرار می دهد. مسئله مهم آن است که اختلالات ناشی از کمبود ید غیرقابل جبران اما قابل پیشگیری هستند.
اختلالات ناشی از کمبود ید بعنوان یکی از کمبودهای تغذیه ای شایع شناخته شده است. این اختلالات در اثر فقدان ید در رژیم غذایی بوجود می آیند و از گواتر، عقب ماندگی روانی و اختلالات جسمی تاکریتنیسم را شامل می شوند. اکثر این اختلالات دائمی و علاج ناپذیر هستند اما تمام آنها قابل پیشگیری اند. مصرف روزانه نمک یددار، حفاظت کاملی را در برابر تمام اختلالات ناشی از کمبود ید با هزینه سرانه بسیار ناچیزی در سال فراهم می کند.
برای آنکه تمام افراد بتوانند ید را بمقدار کافی در رژیم غذایی روزانه دریافت نمایند بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده نمک یددار در هر شهر و روستا در دسترس همگان قرار گرفته است.

فهرست مطالب
نقش تغذیه در بیماری گواتر:
– مقدمه
– ید
– نمک یددار
– اهمیت ید
– ید مورد نیاز از کجا تأمین می شود
– کمبود ید
– گواتر چیست
– گواتر ساده یا آندمیک
– کرتینیسم
اختلالات ناشی از کمبود ید در چه منطقی از کشور شایع است
– راههای پیشگیری
– منابع غذایی
سمینار والدین:
– هپاتیت B
– مقدمه
– عامل هپاتیت B
– مهمترین منبع ویروس هپاتیت B
– محل زندگی و افزایش ویروس هپاتیت B
– مهمترین نشانه های هپاتیت B
– مهمترین راههای شناسایی ناقلین هپاتیت B
– راههای انتقال هپاتیت B
– راههای عمومی انتقال هپاتیت B
– دوره نهفتگی بیماری هپاتیت B
– خطر افرادی که بطور مزمن به هپاتیت B آلوده اند
– انتقال هپاتیت B در محل کار
– فعالیتهای ورزشی روزانه برای مبتلایان
– به هپاتیت B
– واکسن هپاتیت B
– برنامه غذایی بیماران مبتلا به هپاتیت B
– مهمترین راههای پیشگیری از بروز هپاتیت B
سمینار کودکان:
– غذا و تغذیه
– غذا چیست
– تعریف
– چرا غذا می خوریم
– غذا از چه چیزهایی درست شده است
– انرژی غذا و نیاز به آن
– انرژی غذا و نیاز به آن
– کالری چیست؟
– گروههای غذایی
– گروه شیر و فرآورده های آن
– گروه گوشت و تخم مرغ
– گروه میوه ها و سبزیها


تعداد صفحات : 48 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود